Aflevering alternatieven voor Nifedipine 5 mg capsules langer toegestaan

In verband met een tekort van Nifedipine CF 5 mg, capsules (RVG 15869), welke nog niet is opgelost, mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden voor een langere tijd alternatieven afleveren aan artsen.

Partijen hoeven geen individuele toestemming vooraf te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden. 

Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Nifedipine CF 5 mg, capsules (RVG 15869)

Toestemming is tijdelijk

De betrokken handelsvergunninghouder heeft aangegeven dat het Nifedipine CF 5 mg, capsules (RVG 15869) uiterlijk eind maart 2023 weer voldoende voorradig zal zijn voor groothandelaren of apothekers teneinde in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. De toestemming is daarom vooralsnog afgegeven tot en met 31 maart 2023.

Zie voor meer informatie en voorwaarden het bericht in de Staatscourant.

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op besluiten van geneesmiddelen. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.