Aflevering alternatieven voor febuxostat tijdelijk toegestaan

In verband met een tekort van ‘Febuxostat 80 mg en 120 mg, filmomhulde tabletten’ mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden tijdelijk alternatieven, afkomstig uit andere lidstaten of, indien commercieel niet beschikbaar in andere lidstaten, uit het Verenigd Koninkrijk of uit één van de MRA-landen (Australië, Canada, Israël, Japan, Nieuw-Zeeland, Zwitserland of de Verenigde Staten) afleveren aan artsen.

Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Febuxostat Accord 80 mg, filmomhulde tabletten (RVG 121540);
  • Febuxostat Accord 120 mg, filmomhulde tabletten (RVG 121541);
  • Febuxostat Mylan 80 mg, filmomhulde tabletten (EU/1/17/1194);
  • Febuxostat Mylan 120 mg, filmomhulde tabletten (EU/1/17/1194);
  • Febuxostat Teva 80 mg, filmomhulde tabletten (RVG 120944); en 
  • Febuxostat Teva 120 mg, filmomhulde tabletten (RVG 120945).

Partijen hoeven vooraf geen individuele toestemming te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden. 

Toestemming is tijdelijk

De betrokken handelsvergunninghouder heeft aangegeven dat het nog onvoldoende duidelijk is wanneer het geneesmiddel weer voldoende voorradig is om in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. De toestemming is daarom vooralsnog afgegeven tot en met 18 april 2023. 

Zie voor meer informatie en voorwaarden het bericht in de Staatscourant.

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op besluiten van geneesmiddelen. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.