Aflevering alternatieven voor Promethazine, 25 mg, omhulde tabletten en Promethazine Eureco-Pharma 25 mg/ml, oplossing voor injectie tijdelijk langer toegestaan

Vanwege een aanhoudend tekort van ‘Promethazine, 25 mg, omhulde tabletten’ en daarnaast  ook een tekort van ‘Promethazine Eureco-Pharma 25 mg/ml, oplossing voor injectie’ mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden gedurende een langere periode alternatieven afleveren aan artsen. Deze alternatieven moeten afkomstig zijn uit een andere lidstaat. Als de alternatieven commercieel niet beschikbaar zijn in een andere lidstaat, mogen ze ook uit het Verenigd Koninkrijk of uit een MRA-land (Australië, Canada, Israël, Japan, Nieuw-Zeeland, Zwitserland of de Verenigde Staten) worden betrokken.

Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde werkzame stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Promethazine CF 25 mg omhulde tabletten (RVG 50250)
  • Promethazine 25 mg Teva, omhulde tabletten (RVG 23441=50250)
  • Promethazine Eureco-Pharma 25 mg/ml, oplossing voor injectie (RVG 127361//50249)

Partijen hoeven vooraf geen individuele toestemming te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden. 
 

Toestemming is tijdelijk

De betrokken handelsvergunninghouders hebben aangegeven dat het nog onvoldoende duidelijk is wanneer bovengenoemde geneesmiddelen weer voldoende voorradig zijn om in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. De toestemming is daarom vooralsnog afgegeven tot en met 31 maart 2023.

Zie voor meer informatie en voorwaarden het besluit in de Staatscourant.

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op besluiten van geneesmiddelen. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.