Aflevering alternatieven voor Labetalol 100 en 200 mg tabletten tijdelijk toegestaan

In verband met een tekort van ‘Labetalol 100 en 200 mg tabletten’ mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden tijdelijk alternatieven, afkomstig uit andere lidstaten of, indien commercieel niet beschikbaar in andere lidstaten, uit het Verenigd Koninkrijk of uit één van de MRA-landen (Australië, Canada, Israël, Japan, Nieuw-Zeeland, Zwitserland of de Verenigde Staten) afleveren aan artsen.

Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Labetalol HCl Mylan 100 mg tabletten (RVG 24103=11106)
  • Labetalol HCl Mylan 200 mg tabletten (RVG 24104=11107)
  • Labetalol HCl Teva 100 mg omhulde tabletten (RVG 13949)
  • Labetalol HCl Teva 200 mg omhulde tabletten (RVG 13950)

Partijen hoeven vooraf geen individuele toestemming te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden.

Toestemming is tijdelijk

De betrokken handelsvergunninghouders hebben aangegeven dat het nog onvoldoende duidelijk is wanneer bovengenoemde geneesmiddelen weer voldoende voorradig zullen zijn voor fabrikanten, groothandelaren of apothekers teneinde in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. De toestemming is daarom vooralsnog afgegeven tot en met 15 november 2022.

Bekijk voor meer informatie en de voorwaarden het bijgaande besluit. Dit besluit wordt tevens gepubliceerd in de Staatscourant.

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op besluiten van geneesmiddelen. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.

Onze abonnee-service heeft momenteel een technisch probleem. Er wordt aan gewerkt. Excuses voor het ongemak.