Aflevering alternatieven voor salbutamol 5 mg/ml verneveloplossing tijdelijk toegestaan

Vanwege een tekort  van ‘salbutamol 5 mg/ml verneveloplossing’ mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden tijdelijk alternatieven, afkomstig uit andere lidstaten (inclusief het Verenigd Koninkrijk) of, indien commercieel niet beschikbaar in andere lidstaten, uit één van de MRA-landen (Australië, Canada, Israël, Japan, Nieuw-Zeeland, Zwitserland of de Verenigde Staten) afleveren aan artsen. 

Partijen hoeven geen individuele toestemming vooraf te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden. Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Salbutamol Teva 5 mg/ml verneveloplossing (RVG 56751)
  • Ventolin 5 mg/ml verneveloplossing (RVG 06676)

Toestemming is tijdelijk

Het is nog onvoldoende duidelijk wanneer ‘salbutamol 5 mg/ml verneveloplossing’ weer voldoende voorradig zullen zijn voor groothandelaren of apothekers om in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. De toestemming is daarom vooralsnog afgegeven tot en met 30 april 2022.

Zie het artikel in de Staatscourant voor meer informatie en voorwaarden.

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op besluiten van geneesmiddelen. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.