Aflevering alternatieven voor Cytarabine, 100mg/5ml, Onco-Tain, oplossing voor injectie, tijdelijk toegestaan

In verband met een tekort van Cytarabine 100mg/5ml, Onco-Tain, oplossing voor injectie, mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden tijdelijk alternatieven, afkomstig uit andere lidstaten (inclusief het Verenigd Koninkrijk) of, indien commercieel niet beschikbaar in andere lidstaten, uit één van de MRA-landen (Australië, Canada, Israël, Japan, Nieuw-Zeeland, Zwitserland of de Verenigde Staten) afleveren aan artsen. 

Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Cytarabine 100mg/5ml, Onco-Tain, oplossing voor injectie (RVG 22860);

Partijen hoeven vooraf geen individuele toestemming te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden. 

Toestemming is tijdelijk

Het is de verwachting dat Cytarabine 100mg/5ml, Onco-Tain, oplossing voor injectie op 15 februari 2022 weer voldoende voorradig zullen zijn voor groothandelaren of apothekers om in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. De toestemming van de IGJ loopt daarom vooralsnog tot en met 15 februari 2022. 

Zie voor meer informatie en voorwaarden de Staatscourant.

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief 'Besluiten alternatieve levering geneesmiddel bij tekort'. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.