Aflevering alternatieven voor Ethymal 250 mg, capsules, zacht en Ethymal 250 mg/4 ml, siroop tijdelijk toegestaan

In verband met een tekort van Ethymal 250 mg, capsules, zacht (RVG 02982) en Ethymal 250 mg/4 ml, siroop (RVG 02984), mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden tijdelijk alternatieven, afkomstig uit andere lidstaten (inclusief het Verenigd Koninkrijk) of, indien commercieel niet beschikbaar in andere lidstaten, uit één van de MRA-landen (Australië, Canada, Israël, Japan, Nieuw-Zeeland, Zwitserland of de Verenigde Staten) afleveren aan artsen.

Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Ethymal 250 mg, capsules, zacht (RVG 02982)
  • Ethymal 250 mg/4 ml, siroop (RVG 02984)

Partijen hoeven vooraf geen individuele toestemming te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden.

Toestemming is tijdelijk

De betrokken handelsvergunninghouder heeft aangegeven dat het nog onvoldoende duidelijk is wanneer bovengenoemde geneesmiddelen weer voldoende voorradig zullen zijn voor groothandelaren of apothekers teneinde in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. De toestemming is daarom vooralsnog afgegeven tot en met 31 december 2021.

Zie voor meer informatie en voorwaarden: Staatscourant 2021, 44558 | Overheid.nl > Officiële bekendmakingen (officielebekendmakingen.nl)

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op besluiten van geneesmiddelen. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.