Aflevering alternatieven voor Amiloride HCL/Hydrochloorthiazide tabletten tijdelijk toegestaan

In verband met een tekort van Amiloride HCL/Hydrochloorthiazide tabletten, mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden tijdelijk alternatieven, afkomstig uit andere lidstaten (inclusief het Verenigd Koninkrijk) of, indien commercieel niet beschikbaar in andere lidstaten, uit één van de MRA-landen (Australië, Canada, Israël, Japan, Nieuw-Zeeland, Zwitserland of de Verenigde Staten) afleveren aan artsen. 

Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Amiloride HCL/Hydrochloorthiazide Accord 5/50 mg tabletten (RVG 57555);
  • Amiloride HCL/Hydrochloorthiazide Teva 2,5/25mg tabletten (RVG 11803);
  • Amiloride HCL/Hydrochloorthiazide Teva 5/50mg tabletten (RVG 11802); en
  • Amiloride HCL/Hydrochloorthiazide Apotex (RVG 57560).

Partijen hoeven vooraf geen individuele toestemming te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden. 

Toestemming is tijdelijk

De betrokken handelsvergunninghouders hebben aangegeven dat naar verwachting Amiloride HCL/Hydrochloorthiazide tabletten op 29 oktober 2021 weer voldoende voorradig zullen zijn voor groothandelaren of apothekers om in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. De toestemming van de IGJ loopt daarom vooralsnog tot en met 29 oktober 2021.

Zie de Staatscourant voor meer informatie en voorwaarden.

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op besluiten van geneesmiddelen. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.