Aflevering alternatieven voor Floxapen, 125 mg/5 mL, poeder voor orale suspensie, langer toegestaan

In verband met een tekort van Floxapen, 125 mg/5 mL, poeder voor orale suspensie (RVG 14314), dat nog niet is opgelost, mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden voor een langere periode alternatieven afleveren aan artsen.

Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Floxapen, 125 mg/5 mL, poeder voor orale suspensie (RVG 14314)

Partijen hoeven geen individuele toestemming vooraf te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden.

Toestemming is tijdelijk

De handelsvergunninghouder heeft aangegeven dat het nog onvoldoende duidelijk is wanneer Floxapen, 125 mg/5 mL, poeder voor orale suspensie (RVG 14314) weer voldoende voorradig zal zijn voor groothandelaren of apothekers teneinde in de behoeften van patiƫnten te kunnen voorzien. De toestemming is daarom vooralsnog afgegeven tot en met 30 augustus 2021.

Zie voor meer informatie en voorwaarden het bericht in de Staatscourant: Besluit verlenging Floxapen 4 juni 2021

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief 'Besluiten alternatieve levering geneesmiddel bij tekort'. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.