Aflevering alternatieven voor Isosorbidedinitraat CF 5 mg, tabletten (RVG 53026) en Isordil 5, tabletten voor sublinguaal gebruik 5 mg (RVG 08807) langer toegestaan

In verband met een tekort van Isosorbidedinitraat CF 5 mg, tabletten (RVG 53026) en Isordil 5, tabletten voor sublinguaal gebruik 5 mg (RVG 08807), dat nog niet is opgelost, mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden voor een langere periode alternatieven afleveren aan artsen. 

Partijen hoeven geen individuele toestemming vooraf te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden. 

Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Isosorbidedinitraat CF 5 mg, tabletten (RVG 53026); en 
  • Isordil 5, tabletten voor sublinguaal gebruik 5 mg (RVG 08807).

Toestemming is tijdelijk

De handelsvergunninghouder heeft aangegeven dat het nog onvoldoende duidelijk is wanneer Isosorbidedinitraat CF 5 mg, tabletten (RVG 53026) en Isordil 5, tabletten voor sublinguaal gebruik 5 mg (RVG 08807) weer voldoende voorradig zullen zijn voor groothandelaren of apothekers teneinde in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. De toestemming is daarom vooralsnog afgegeven tot en met 30 juli 2021.


Zie voor meer informatie en voorwaarden de Staatscourant.

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief 'Besluiten alternatieve levering geneesmiddel bij tekort'. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.