Aflevering alternatieven voor Valaciclovir 500 mg tabletten langer toegestaan

In verband met een tekort van Valaciclovir Aurobindo 500 mg, filmomhulde tabletten (RVG 108282), Valaciclovir Mylan 500 mg, filmomhulde tabletten (RVG 100108), Valaciclovir Sandoz 500 mg, filmomhulde tabletten (RVG 103843), VALACICLOVIR 500 mg PCH, filmomhulde tabletten (RVG 34645) en Zelitrex 500 mg, filmomhulde tabletten (RVG 18065), dat nog niet is opgelost, mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden voor een langere periode alternatieven, afkomstig uit andere lidstaten of, indien commercieel niet beschikbaar in andere lidstaten, uit het Verenigd Koninkrijk of uit één van de MRA-landen (Australië, Canada, Israël, Japan, Nieuw-Zeeland, Zwitserland of de Verenigde Staten) afleveren aan artsen.

Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Valaciclovir Aurobindo 500 mg, filmomhulde tabletten (RVG 108282)
  • Valaciclovir Mylan 500 mg, filmomhulde tabletten (RVG 100108) 
  • Valaciclovir Sandoz 500 mg, filmomhulde tabletten (RVG 103843) 
  • VALACICLOVIR 500 mg PCH, filmomhulde tabletten (RVG 34645) 
  • Zelitrex 500 mg, filmomhulde tabletten (RVG 18065)

Partijen hoeven geen individuele toestemming vooraf te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden. 

Toestemming is tijdelijk

De betrokken handelsvergunninghouder heeft aangegeven dat het nog onvoldoende duidelijk is wanneer bovengenoemde geneesmiddelen weer voldoende voorradig zullen zijn voor groothandelaren of apothekers teneinde in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. De toestemming is daarom vooralsnog afgegeven tot en met 26 februari 2020.

Zie voor meer informatie en voorwaarden het bericht in de Staatscourant.

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief 'Besluiten alternatieve levering geneesmiddel bij tekort'. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.