Aflevering alternatieven voor Co-trimoxazol, 960 mg tabletten tijdelijk toegestaan

In verband met een tekort van Co-trimoxazol, 960 mg tabletten, mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden tijdelijk alternatieven, afkomstig uit andere lidstaten (inclusief het Verenigd Koninkrijk) of, indien commercieel niet beschikbaar in andere lidstaten, uit één van de MRA-landen (Australië, Canada, Israël, Japan, Nieuw-Zeeland, Zwitserland of de Verenigde Staten) afleveren aan artsen.

Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Co-trimoxazol Aurobindo forte, 960 mg tabletten (RVG 13359)
  • Co-trimoxazol forte CF, 960 mg tabletten (RVG 55506)
  • Co-trimoxazol Teva 800/160 mg, tabletten (RVG 10243)

Partijen hoeven vooraf geen individuele toestemming te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden.

Toestemming is tijdelijk

Het is de verwachting dat Co-trimoxazol, 960 mg tabletten op 30 oktober 2020 weer voldoende voorradig zullen zijn voor groothandelaren of apothekers om in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. De toestemming van de IGJ loopt daarom vooralsnog tot en met 30 oktober 2020.

Zie het besluit in de Staatscourant voor meer informatie en voorwaarden.

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief 'Besluiten alternatieve levering geneesmiddel bij tekort'. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.