Aflevering alternatieven voor Sertraline 50 mg filmomhulde tabletten langer toegestaan

In verband met door de handelsvergunninghouders gemelde tekorten van Sertraline, 50 mg filmomhulde tabletten mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden voor een langere periode alternatieven, afkomstig uit andere lidstaten of, indien commercieel niet beschikbaar in andere lidstaten, uit het Verenigd Koninkrijk of uit één van de MRA-landen (Australië, Canada, Israël, Japan, Nieuw-Zeeland, Zwitserland of de Verenigde Staten) afleveren aan artsen.

Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Sertraline Mylan 50 mg, filmomhulde tabletten (RVG 32678)
  • Sertraline Sandoz 50 mg, filmomhulde tabletten (RVG 31054)
  • Sertraline Teva 50 mg, filmomhulde tabletten (RVG 28401)

Partijen hoeven vooraf geen individuele toestemming te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden.

Toestemming is tijdelijk

Het is nog onvoldoende duidelijk wanneer Sertraline, 50 mg filmomhulde tabletten weer voldoende voorradig zullen zijn voor groothandelaren of apothekers om in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. De toestemming van de IGJ loopt daarom vooralsnog tot en met 4 december 2020.

Zie voor meer informatie en voorwaarden het bericht in de staatscourant.

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief 'Besluiten alternatieve levering geneesmiddel bij tekort'. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.