Aflevering alternatieven voor Fluoxetine, 20mg dispergeerbare tabletten langer toegestaan, aflevering alternatieven voor Fluoxetine, 20 mg capsules nu ook toegestaan

In verband met het tekort van Fluoxetine CF 20, dispergeerbare tabletten 20 mg (RVG 24609) en Prozac, 20 mg dispergeerbare tabletten (RVG 19429), wat nog niet is opgelost, mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden langer alternatieven afkomstig uit een andere lidstaat of, indien niet commercieel beschikbaar in een andere lidstaat, uit het Verenigd Koninkrijk of uit een MRA land afleveren aan artsen. Omdat inmiddels ook tekorten zijn gemeld van Fluoxetine 20 mg, capsules, is het eerdere besluit uitgebreid naar geneesmiddelen met dezelfde werkzame stof en sterkte en met een vergelijkbare farmaceutische vorm (waaronder dispergeerbare tabletten, capsules en tabletten).

Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en een vergelijkbare farmaceutische vorm (waaronder dispergeerbare tabletten, capsules en tabletten) voor:

  • Fluoxetine CF 20, dispergeerbare tabletten 20 mg (RVG 24609)
  • Prozac 20 mg dispergeerbare tabletten (RVG 19429)
  • Fluoxetine Aurobindo 20 mg, harde capsules (RVG 117874)
  • Fluoxetine Mylan 20 mg, capsules (RVG 23696)
  • Fluoxetine Sandoz 20 mg, capsules (RVG 30007)
  • Fluoxetine 20 PCH, capsules 20 mg (RVG 24467)
  • Fluoxetine Unichem 20 mg, capsules RVG 24400)
  • Fluoxetine 20 mg, capsules (RVG 23896)

Partijen hoeven geen individuele toestemming vooraf te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden.

Toestemming is tijdelijk

Het is nog onvoldoende duidelijk wanneer Fluoxetine, 20 mg dispergeerbare tabletten┬á en Fluoxetine, 20 mg capsules, weer voldoende voorradig zullen zijn voor groothandelaren of apothekers teneinde in de behoeften van pati├źnten te kunnen voorzien. De toestemming is daarom vooralsnog afgegeven tot en met 27 november 2020.

Zie voor meer informatie en voorwaarden het bericht in de Staatscourant.

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief 'Besluiten alternatieve levering geneesmiddel bij tekort'. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.