Raad van advies

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft een permanente raad van advies. Deze adviseert de managementteamleden over strategische vraagstukken, de ontwikkeling van de organisatie, de dilemma’s in de zorg en wat dit betekent voor ons toezicht.

Leden van de raad van advies

Annette Stekelenburg

Annette Stekelenburg

Annette Stekelenburg (1965) is oorspronkelijk opgeleid aan de sociale academie en werkte tot 2006 bij diverse organisaties in welzijn, volkshuisvesting en zorg. Ze heeft haar eigen organisatieadviesbureau op het brede sociale domein. 

Ze combineert de zorg thuis voor haar kinderen en man met een progressieve spierziekte met diverse toezichtfuncties. Annette is een veel gevraagd spreker, die haar praktijkervaringen met professionals deelt om de zorg te laten werken zoals ze bedoeld is. 

Peter Bennemeer

Peter Bennemeer

Peter Bennemeer (1962) is bedrijfskundige met bestuurlijke ervaring in diverse sectoren. Na 27 jaar in de nationale en internationale Fast Moving Consumer Goods stapte hij in 2014 over naar de zorg en werd bestuursvoorzitter van ziekenhuis Bernhoven.

Op dit moment is hij gastdocent en auteur en vervult hij advies- en toezichtfuncties in diverse sectoren.

Philip Idenburg

Philip Idenburg

Philip Idenburg (1965) studeerde organisatie, planning & beleid en begon zijn loopbaan bij een uitgeverij en een adviesbureau. Na tien jaar in de internationale bank- en verzekeringswereld richtte hij BeBright op, dat opdrachtgevers in de zorg en het sociaal domein ondersteunt bij strategie- en transformatievraagstukken. Daarnaast is hij toezichthouder, gastdocent en auteur op het gebied van zorgvernieuwing.