Inspecteur-generaal Gezondheidszorg en Jeugd

Marina Eckenhausen werkt sinds 2014 bij de IGJ. Hier begon zij destijds als inspecteur bij de afdeling Medisch Specialistische Zorg en werd later afdelingshoofd van dat team. Vervolgens maakte zij de stap naar hoofdinspecteur Curatieve Gezondheidszorg, Geneesmiddelen en Medische Technologie. Sinds 1 september 2020 is Marina Inspecteur-generaal Gezondheidszorg en Jeugd.

Marina Eckenhausen
Marina Eckenhausen

Voor haar loopbaan bij de inspectie bekleedde zij directiefuncties in verschillende ziekenhuizen. Marina is oorspronkelijk opgeleid als kinderarts-neonatoloog en is gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam.

Het is voor mij een enorme uitdaging om juist in deze bijzondere tijd het boegbeeld van de IGJ te zijn. En om zowel intern als extern invulling te geven aan wat er van ons wordt gevraagd: toezicht op veilige zorg. Ik ben geen kapitein die de hele dag op de brug staat om de koers te bepalen. Dat doen we binnen de IGJ samen. Iedereen brengt zijn en/ of haar eigen talent mee.

De inspecteur-generaal Gezondheidszorg en Jeugd uitnodigen

U kunt de inspecteur-generaal uitnodigen, bijvoorbeeld om te spreken op een congres.

Volg de inspecteur-generaal op LinkedIn

Op haar LinkedIn-profiel vertelt Marina onder meer over de werkbezoeken die zij als inspecteur-generaal aflegt. Volg Marina Eckenhausen op LinkedIn.