Last onder dwangsom voor Zorgvilla Decor in Ede

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Cor&Debby Zorgverlening, ook bekend als Zorgvilla Decor in Ede, een last onder dwangsom opgelegd. Decor biedt kleinschalige ouderenzorg. De zorgvilla voldoet niet volledig aan de normen voor goede en veilige zorg uit de tweede aanwijzing die de inspectie in april oplegde. 

Dit is er aan de hand

Zorgvilla Decor moest uiterlijk op 1 augustus aan verschillende normen voldoen over de kwaliteit en de veiligheid van de zorg. Maar de inspectie ziet nog steeds tekortkomingen in de cliëntendossiers en in het sturen op kwaliteit en veiligheid.

Voorbeelden:

  • De cliëntendossiers zijn niet volledig, actueel en concreet. Er staan geen multidisciplinaire probleemanalyses en afwegingen in die vooraf gaan aan interventies als het toepassen van onvrijwillige zorg of het voorschrijven van medicijnen. Ook zijn de risico’s van cliënten niet altijd in beeld. 
  • Decor leert onvoldoende van incidenten.
  • Decor heeft wel een externe deskundige ingeschakeld en een plan gemaakt om de tekortkomingen aan te pakken. Maar het resultaat daarvan is tot nu toe niet zichtbaar. 

Hoe nu verder

Omdat de aanwijzing uit april onvoldoende is nageleefd, legt de inspectie nu een last onder dwangsom op. De dwangsom is 10.000 euro per week zolang Decor niet voldoet aan de gestelde eisen, met een maximum van 40.000 euro. Als de instelling vóór 16 september 2021 aan de last (opdracht) voldoet, hoeft zij geen dwangsom te betalen. 

Documenten

Zorgvilla Decor