Einde aanwijzing aan Sharaida Care Thuiszorg in Diemen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de aanwijzing aan Sharaida Care Thuiszorg in Diemen beëindigd. Sharaida heeft de afgelopen maanden de nodige verbeteringen in de zorg doorgevoerd.

Dit was er aan de hand

Half januari gaf de inspectie een aanwijzing aan Sharaida omdat er toen tekortkomingen waren in de kwaliteit en de veiligheid van de zorg.

Dit heeft Sharaida gedaan

Sharaida heeft de tekortkomingen voldoende opgelost en voldoet nu geheel of grotendeels aan de normen die gelden voor goede en veilige zorg. Sharaida stuurt daar ook op. Een greep uit de verbeteringen: de cliënten krijgen zorg volgens actuele zorgplannen. Er zijn voldoende deskundige zorgverleners. Zij werken methodisch en passen de zorg aan als dat nodig is. Een nieuwe wijkverpleegkundige bespreekt risico’s in hun woonomgeving met cliënten en houdt rekening met de wensen en mogelijkheden van mantelzorgers. Ook bevordert de wijkverpleegkundige de kennisontwikkeling van het Sharaida-team.

Hoe nu verder

Sharaida Care Thuiszorg voldoet aan de eisen uit de aanwijzing. Daarom heeft de inspectie die beëindigd. De inspectie is van plan Sharaida in de toekomst te bezoeken om te zien of Sharaida de verbeteringen weet vast te houden.

Documenten