Inizo, Boskoop

Inizo is gestart vanuit de visie dat het aanbod voor kinderen met autisme anders kan. In plaats van kijken naar wat niet kan, richten op de mens achter het autisme en daarop aansluiten. Inizo biedt ambulante begeleiding, dagbesteding, logeren en wonen vanuit twee locaties in Boskoop en Stompwijk. Het hoofdkantoor is in Hazerswoude-Rijndijk. 
In oktober 2020 voerde de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd toezicht uit bij Inizo Hazerswoude-Rijndijk (hoofdkantoor) en de locatie Boskoop. Doel van het toezicht was om te bepalen of Inizo voldoet aan de randvoorwaarden om verantwoorde jeugdhulp te bieden.

Aanleiding voor het toezicht waren signalen van financiële en bestuurlijke aard en het feit dat Inizo een onbekende aanbieder voor de inspectie was. De inspectie heeft daarom met name een onderzoek uitgevoerd naar aspecten van governance, bestuur en financiën in het thema Goed Bestuur. 

De inspectie toetste vier normen uit het thema Goed Bestuur. Inizo voldeed op het moment van het toezicht aan volledig aan één van de vier normen uit het thema Goed Bestuur. Aan één norm voldeed de aanbieder grotendeels. De inspectie ziet hier ruimte voor verbetering: 

  • De bestuurder richt de organisatie zodanig in dat deze redelijkerwijs leidt tot verantwoorde hulp. 

Inizo dient met betrekking tot twee normen verbetermaatregelen te nemen zodat volledig wordt voldaan aan de norm: 

  • De bestuurder stelt de maatschappelijke doelstelling en het belang van de jeugdigen centraal; 
  • De bestuurder verbetert, in een open werkklimaat, continu zijn prestaties en de resultaten van de hulp. 

De inspectie verwacht binnen drie maanden door de aanbieder te worden geïnformeerd over de genomen verbetermaatregelen.