Lohmann & Rauscher, 2020-07-16_LR_FSCA_Recall_x-ray_thread_gauze, Gaaskompres met röntgendraad in Kitpac

Op basis van feedback van drie klinieken buiten Nederland is bekend geworden dat onder spanning de röntgendraad in de aangetaste gaaskompressen kan breken en rafelen op individuele punten.
 

Fabrikant: Lohmann & Rauscher GmbH & Co. KG
Product: Gaaskompres met röntgendraad in Kitpack

Waarschuwing van fabrikant

Dit bericht is een waarschuwing van de fabrikant. Na het op de markt brengen van een medisch hulpmiddel is de fabrikant verplicht het hulpmiddel te volgen en waar nodig te verbeteren. Wanneer sprake is van een risico voor de gebruiker moet de fabrikant actie ondernemen. De fabrikant informeert gebruikers en de inspectie over deze actie met een waarschuwing (Field Safety Notice). Zie ook waarschuwingen medische hulpmiddelen. Dit hoort bij het toezicht op medische technologie.