Applied Medical Resources 2027111-10/24/19-003-R- Python®, BARD Latex-free, Over-the-Wire latis®

Applied Medical is een vrijwillige Class II recall gestart van specifieke lotnummers van de Python® Catheters, BARD Latex-vrije Arteriële Embolectomie Catheters, en Over-the-Wire latis® Graft Cleaning Catheters. De oorzaak van de recall is te wijten aan gerapporteerde problemen van tip separatie tijdens het gebruik van deze instrumenten; daarom kan het gebruik van deze hulpmiddelen patiënten blootstellen aan onbedoeld losraken van de tip van het instrument. Applied Medical heeft geen meldingen ontvangen van patiëntschade of blijvend letsel in verband met de separatie van de tip van het instrument; echter, in verband met patiëntveiligheid en onze toewijding om alleen producten te leveren van hoge kwaliteit, heeft Applied Medical besloten om alle potentieel getroffen instrumenten terug te roepen. Wij betreuren dit ongemak en verzekeren u dat het handhaven van hoge kwaliteitsnormen onze hoogste prioriteit blijft.
 

Fabrikant: Applied Medical Resources
Product: Python®, BARD Latex-free, Over-the-Wire latis®

Waarschuwing van de fabrikant

Dit bericht is een waarschuwing van de fabrikant. Na het op de markt brengen van een medisch hulpmiddel is de fabrikant verplicht het hulpmiddel te volgen en waar nodig te verbeteren. Wanneer sprake is van een risico voor de gebruiker moet de fabrikant actie ondernemen. De fabrikant informeert gebruikers en de inspectie over deze actie met een waarschuwing (Field Safety Notice). Zie ook waarschuwingen medische hulpmiddelen. Dit hoort bij het toezicht op medische technologie.