Endologix, FS-0011, Nellix EndoVascular Aneurysm Sealing System

Endologix is voluntarily ceasing sales, effective immediately, and requesting the return of all unused Nellix Systems due to adverse events including migration, Type 1 endoleak, and aneurysm enlargement,...

Fabrikant: Endologix International Holdings B.V.
Product: Nellix EndoVascular Aneurysm Sealing System

Waarschuwing van fabrikant

Dit bericht is een waarschuwing van de fabrikant. Na het op de markt brengen van een medisch hulpmiddel is de fabrikant verplicht het hulpmiddel te volgen en waar nodig te verbeteren. Wanneer sprake is van een risico voor de gebruiker moet de fabrikant actie ondernemen. De fabrikant informeert gebruikers en de inspectie over deze actie met een waarschuwing (Field Safety Notice). Zie ook waarschuwingen medische hulpmiddelen. Dit hoort bij het toezicht op medische technologie