MicroPort Orthopedics, MP_FSCA181115, PROFEMUR® TL Classic Stem size 7 Straight Short

During MicroPort’s investigation, the affected lots of the PROFEMUR® TL Classic Stem were confirmed to have the plasma coating transition line sprayed 2mm higher than specification on the medial-proximal portion of the stem.

Fabrikant: MicroPort Orthopedics
Product: PROFEMUR® TL Classic Stem size 7 Straight Short

Waarschuwing van fabrikant

Dit bericht is een waarschuwing van de fabrikant. Na het op de markt brengen van een medisch hulpmiddel is de fabrikant verplicht het hulpmiddel te volgen en waar nodig te verbeteren. Wanneer sprake is van een risico voor de gebruiker moet de fabrikant actie ondernemen. De fabrikant informeert gebruikers en de inspectie over deze actie met een waarschuwing (Field Safety Notice). Zie ook waarschuwingen medische hulpmiddelen. Dit hoort bij het toezicht op medische technologie