Field Safety Notice: Novus Scientific AB, TIGR Matrix Surgical Mesh

Novus Scientific AB heeft vernomen dat er gebruikers zijn die niet de gebruiksinstructies van het product (IFU) hebben gevolgd en hebben aangenomen dat de buitenzijde van de binnenste zak steriel is.

Fabrikant: Novus Scientific AB
Product: TIGR Matrix Surgical Mesh

Waarschuwing van fabrikant

Dit bericht is een waarschuwing van de fabrikant. Na het op de markt brengen van een medisch hulpmiddel is de fabrikant verplicht het hulpmiddel te volgen en waar nodig te verbeteren. Wanneer sprake is van een risico voor de gebruiker moet de fabrikant actie ondernemen. De fabrikant informeert gebruikers en de inspectie over deze actie met een waarschuwing (Field Safety Notice). Zie ook waarschuwingen medische hulpmiddelen. Dit hoort bij het toezicht op medische technologie.