Terugroepactie: Depakine Chronosphere 750 mg, granulaat met gereguleerde afgifte (Recall)

Sanofi-aventis Netherlands B.V. roept Depakine Chronosphere 750 mg, granulaat met gereguleerde afgifte terug op patiëntniveau in overleg met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Op één van de kleine zijkanten staat ook een onjuiste dosering (500 mg). Hierdoor is er kans dat patiënten een verpakking met een verkeerde sterkte meekrijgen. Met het geneesmiddel zelf is niets aan de hand.

Sanofi-aventis Netherlands B.V.  zal betrokken groothandels en apotheken informeren per brief. Hierin staan de te nemen acties en betrokken partijnummer vermeld.

Hoe werkt Depakine Chronosphere 750 mg, granulaat met gereguleerde afgifte?

Depakine Chronosphere is een geneesmiddel voor de behandeling van epilepsie en manie.
Depakine Chronosphere wordt gebruikt voor de behandeling van:

 • Verschillende vormen van epilepsie, zowel alleen als in combinatie met andere geneesmiddelen.
 • Manie, waarbij u zich erg opgewonden, opgetogen, geagiteerd, enthousiast of hyperactief kunt voelen. Manie komt voor bij een ziekte met de naam ‘bipolaire stoornis’.

Om welk partijnummer gaat het?

Het gaat om partijnummer CM0125. 

 • Bericht  voor patiënten (patiëntniveau)
  Als u Depakine Chronosphere 750 mg, granulaat met gereguleerde afgifte met het betrokken partijnummers hebt ontvangen, dan zal uw apotheker contact met u opnemen. U kunt het geneesmiddel omruilen bij uw apotheek.

  Als u in het bezit  bent van Depakine Chronosphere met een andere sterkte, is er geen reden tot bezorgdheid. U kunt ervan uitgaan dat er met uw product niets aan de hand is.
   
 • Bericht  voor apothekers (patiëntniveau)
  Ga na welke patiënten dit product ontvangen hebben en neem contact op met patiënten om hen te verzoeken het product om te ruilen.

  Controleer uw voorraad op product met de betrokken partijnummers en retourneer alle betrokken verpakkingen aan uw groothandel.
   
 • Advies aan groothandel
  Ga na of u product van betrokken partijen producten op voorraad heb en retourneer deze aan Sanofi.

Contact

Bij vragen kunt u contact opnemen met Sanofi-aventis Nederland B.V.