Aflevering alternatieven voor Erythrocine 250mg, tabletten en Erythrocine-ES, tabletten 500mg langer toegestaan

In verband met een tekort van van Erythrocine 250mg, tabletten (RVG 01799) en Erythrocine-ES, tabletten 500mg (RVG 09314), dat nog niet is opgelost, mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden voor een langere periode alternatieven afleveren aan artsen.

Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Erythrocine 250mg, tabletten (RVG 01799)
  • Erythrocine-ES, tabletten 500mg (RVG 09314)

Partijen hoeven geen individuele toestemming vooraf te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden.

Toestemming is tijdelijk

De betrokken handelsvergunninghouders hebben aangegeven dat het nog onvoldoende duidelijk is wanneer bovengenoemde geneesmiddelen weer voldoende voorradig zullen zijn voor groothandelaren of apothekers teneinde in de behoeften van patiƫnten te kunnen voorzien. De toestemming is daarom vooralsnog afgegeven tot en met 15 oktober 2020.

Zie voor meer informatie en voorwaarden het besluit in de Staatscourant.

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief 'Besluiten alternatieve levering geneesmiddel bij tekort'. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.