Aflevering alternatieven voor Erythrocine ES 125mg/5mL, granulaat voor orale suspensie en Erythrocine ES 250mg/5mL, granulaat voor orale suspensie langer toegestaan

In verband met een tekort van Erythrocine ES 125mg/5mL, granulaat voor orale suspensie (RVG 10248) en Erythrocine ES 250mg/5mL, granulaat voor orale suspensie (RVG 10247), dat nog niet is opgelost, mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden voor een langere periode alternatieven afleveren aan artsen.

Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Erythrocine ES 125mg/5mL, granulaat voor orale suspensie (RVG 10248)
  • Erythrocine ES 250mg/5mL, granulaat voor orale suspensie (RVG 10247)

Partijen hoeven geen individuele toestemming vooraf te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden.

Toestemming is tijdelijk

De betrokken handelsvergunninghouder heeft aangegeven dat naar verwachting Erythrocine ES 125mg/5mL, granulaat voor orale suspensie en Erythrocine ES 250mg/5mL, granulaat voor orale suspensie uiterlijk op 22 juli 2020 weer voldoende voorradig zal zijn voor groothandelaren of apothekers teneinde in de behoeften van patiƫnten te kunnen voorzien. De toestemming is daarom afgegeven tot en met 22 juli 2020.

Zie voor meer informatie en voorwaarden: 1e verlenging Erythrocine ES 125mg/5mL, granulaat voor orale suspensie en Erythrocine ES 250mg/5mL, granulaat voor orale suspensie.

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief 'Besluiten alternatieve levering geneesmiddel bij tekort'. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.