Aflevering alternatieven voor Tavegyl 1mg/ml, oplossing voor injectie langer toegestaan

In verband met een tekort van Tavegyl 1 mg/ml, oplossing voor injectie (RVG 06089), dat nog niet is opgelost, mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden voor een langere periode  alternatieven afleveren aan artsen.

Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Tavegyl 1 mg/ml, oplossing voor injectie (RVG 06089)

Partijen hoeven vooraf geen individuele toestemming te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden.

Toestemming is tijdelijk

De handelsvergunninghouder heeft aangegeven dat het nog onvoldoende duidelijk is wanneer er weer voldoende product voorradig zal zijn. De toestemming is daarom vooralsnog verlengd tot en met 22 februari 2020. Zie voor meer informatie en voorwaarden

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief 'Besluiten alternatieve levering geneesmiddel bij tekort'. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.