Aflevering alternatief voor HepBQuin, 500 IE

In verband met een tekort van HepBQuin, 500 IE, oplossing voor injectie, mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden tijdelijk een alternatief geneesmiddel uit Italië afleveren aan artsen.

Het gaat om het geneesmiddel IMMUNOHBs, 180 IU/ml, oplossing voor injectie (ampul 3ml), afkomstig uit Italië, als alternatief voor:

  • HepBQuin, 500 IE, oplossing voor injectie, flacon 5ml (RVG 16926)

De dosering van 500 IE, zoals afgestemd met de LCI van het RIVM, wordt gevolgd voor IMMUNOHBs 180 IU/ml oplossing voor injectie (ampul 3ml; 540 IU) uit Italië.

Partijen hoeven geen individuele toestemming vooraf te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden.

Toestemming is tijdelijk

De betrokken handelsvergunninghouder heeft aangegeven dat het nog niet duidelijk is wanneer HepBQuin, 500 IE weer voldoende voorradig zal zijn voor groothandelaren of apothekers teneinde in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. De toestemming is daarom vooralsnog afgegeven tot en met 31 december 2019.

Zie voor meer informatie en voorwaarden het bericht in de Staatscourant.

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief 'Besluiten alternatieve levering geneesmiddel bij tekort'. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.