Aflevering alternatieven voor Esmeron 10 mg/ml en Rocuroniumbromide Fresenius Kabi 10 mg/ml tijdelijk toegestaan

In verband met een tekort van Esmeron 10 mg/ml en Rocuroniumbromide Fresenius Kabi 10 mg/ml mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden tijdelijk alternatieven afleveren aan artsen. Deze moeten afkomstig zijn uit andere lidstaten of, indien commercieel niet beschikbaar in andere lidstaten, uit één van de MRA-landen (Australië, Canada, Israël, Japan, Nieuw-Zeeland, Zwitserland of de Verenigde Staten).

Partijen hoeven vooraf geen individuele toestemming te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden.

Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Esmeron 10 mg/ml, oplossing voor injectie (RVG 16946) en Rocuroniumbromide Fresenius Kabi 10 mg/ml oplossing voor injectie/infusie (RVG 100154)

Toestemming is tijdelijk

De verwachting is dat er uiterlijk 9 maart 2019  weer voldoende product met rocuroniumbromide voorradig zal zijn voor groothandelaren of apothekers om in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. De toestemming van de IGJ loopt daarom tot en met 8 maart 2019. Zie voor meer informatie en voorwaarden het besluit in de Staatscourant.

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief 'Besluiten alternatieve levering geneesmiddel bij tekort'. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.

Hoort bij