Aflevering alternatieven voor Broxil suspensie opnieuw langer toegestaan

In verband met een tekort van Broxil 125 mg/5 ml, poeder voor orale suspensie, dat nog niet is opgelost, mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden voor een langere periode alternatieven afleveren aan artsen.

Het gaat om het alternatief INFECTOCILLIN 250 saft, 250.000 eenheden per 5ml, afkomstig uit Duitsland, voor:

  • Broxil 125 mg/5 ml, poeder voor orale suspensie (RVG 02672)

Partijen hoeven vooraf geen individuele toestemming te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden.

Toestemming is tijdelijk

Het is nog onvoldoende duidelijk wanneer er weer voldoende voorraad zal zijn van Broxil 125 mg/5 ml, poeder voor orale suspensie (RVG 02672). De toestemming is daarom vooralsnog verlengd tot en met 28 februari 2019.

Zie voor meer informatie en voorwaarden het 3e verlengingsbesluit, het bijbehorende 2e verlengingsbesluit, het 1e verlengingsbesluit en primaire besluit.

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief 'Besluiten alternatieve levering geneesmiddel bij tekort'. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.

Hoort bij