Verscherpt toezicht voor Steun en Toeverlaat in Mijdrecht

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) stelt Steun en Toeverlaat onder verscherpt toezicht. Steun en Toeverlaat biedt zorg en hulp in de woonlocatie S.e.T. Residentie en thuiszorg in Mijdrecht en omgeving. Binnen zes maanden moet Steun en Toeverlaat de zorg verbeteren.

Dit is er aan de hand

Op 6 september bezocht de inspectie Steun en Toeverlaat. De inspectie maakt zich zorgen over de kwaliteit en veiligheid van de zorg. Zo sluit de kennis en bevoegd- en bekwaamheid van de zorgverleners onvoldoende aan bij de zorg die de cliënten nodig hebben. Ook zijn de dossiers van cliënten niet compleet en werken de zorgverleners onvoldoende methodisch.

Het bestuur van Steun en Toeverlaat is zich bewust van de noodzaak om te verbeteren. Hiervoor gaat Steun en Toeverlaat onder meer een samenwerking aan met een externe zorgaanbieder. Dit blijkt uit gesprekken die de inspectie in oktober van dit jaar voerde. Door de omvang  en de inhoud van de verbeteringen die nodig zijn is verscherpt toezicht nodig.

Illustratie  verscherpt toezicht Steun en Toeverlaat

Hoe nu verder

Steun en Toeverlaat moet zo snel mogelijk, maar in ieder geval voor 2 mei 2023 voldoen aan de normen voor goede zorg. De inspectie volgt dit proces nauwgezet tijdens het verscherpt toezicht. Als het nodig is kan de inspectie verdere maatregelen nemen.

Documenten

Steun en Toeverlaat, Mijdrecht