Einde aanwijzing en last onder dwangsom voor Altenastaete in Werkendam

Altenastaete voldoet aan de aanwijzing en last onder dwangsom die de IGJ in november had opgelegd. Altenastaete moest tekortkomingen op de kwaliteit van de zorg verbeteren. De last onder dwangsom moest dat afdwingen na een opgelegde aanwijzing. Inmiddels voldoet Altenastaete aan de in de aanwijzing en last onder dwangsom genoemde normen. Daarmee kan de aanwijzing worden beëindigd en is de last onder dwangsom opgeheven.

Beeld: ©IGJ

Wat heeft Altenastaete gedaan

Inmiddels heeft Altenastaete voldoende maatregelen genomen om de zorg te verbeteren. Daarom heeft de inspectie de eerder opgelegde aanwijzing en daarmee ook de last onder dwangsom beëindigd.

Hoe nu verder

Altenastaete voldoet tijdig aan de normen uit de last onder dwangsom. Dat betekent dat Altenastaete geen geldbedrag hoeft te betalen. Altenastaete moet de verbeteringen in stand houden en blijven bewaken. De inspectie zal Altenastaete in het reguliere toezicht blijven volgen.
 

Wat was er aan de hand

Op 26 november 2021 heeft de inspectie een last onder dwangsom opgelegd omdat Altenastaete niet op tijd voldeed aan een eerder opgelegde aanwijzing. Altenastaete moest tekortkomingen in de zorg oplossen. Zo kon Altenastaete niet aantonen dat de zorgverleners professionele afwegingen maken over de zorg die de cliënt nodig heeft. Ook heeft de zorgaanbieder er onvoldoende voor gezorgd dat zorgverleners methodisch werken en dit goed vastleggen in de cliëntdossiers.

De maatregel werd niet gepubliceerd, omdat Altenastaete de rechter vroeg de publicatie te verbieden. Dat verzoek heeft de rechter op 2 februari 2022 afgewezen. 

Documenten

Altenastaete