Henk de Groot volgt Roderick Runne op als hoofdinspecteur

Henk de Groot wordt hoofdinspecteur Curatieve Zorg, Geneesmiddelen en Medische Technologie bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Vanwege het vertrek van Roderick Runne per 1 februari 2022 is er met spoed gezocht naar een nieuwe hoofdinspecteur. Henk de Groot zal deze taak per 21 februari op zich nemen.

Henk is momenteel directeur Toezicht bij de Inspectiedienst van SZW, die vanaf januari de Nederlandse Arbeidsinspectie heet. Daarvoor werkte hij onder meer bij de NVWA.

Marina Eckenhausen: ‘Wij zijn met het zo snel vervullen van deze vacature enorm geholpen door de nauwe samenwerking met de arbeidsinspectie. De druk van de pandemie op de zorg vraagt ook veel van ons toezicht. De deskundigheid en ervaring van Henk kunnen wij daarom heel goed gebruiken.’ 
 

Henk de Groot
Henk de Groot

‘De missie van de IGJ - iedereen in Nederland moet kunnen vertrouwen op kwalitatief goede zorg - is een opdracht waaraan ik heel graag mijn bijdrage wil leveren.

Met veel respect voor de mensen die iedere dag weer voor patiënten en cliënten die zorg leveren, met een onafhankelijke - toezichthoudende - blik, in dialoog met de zorgprofessionals en de aan de zorg gerelateerde bedrijven.

Vanuit mijn kennis en ervaring in het rijkstoezicht hoop ik, samen met de collega’s, hieraan te mogen werken.’