Aanwijzing voor FineDent in Houten

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft FineDent in Houten een aanwijzing gegeven. FineDent is een kliniek voor tandheelkunde en implantologie. De zorg voldoet niet aan de normen voor verantwoorde en goede zorg. Er zijn risico’s voor de patiëntveiligheid.

Dit is er aan de hand

Uit onderzoek van de inspectie blijkt dat FineDent niet aan de normen voldoet op onder meer de terreinen organisatie en dossiervoering. Zo worden patiënten onvoldoende geïnformeerd over de risico’s van de behandelingen en wat de bevoegdheid en bekwaamheid van de zorgverlener is. Ook worden patiëntdossiers onvoldoende bijgehouden en ontbreekt kwaliteitsbeleid.

Dit moet FineDent verbeteren

FineDent heeft vijf dagen om ervoor te zorgen dat alle voorbehouden behandelingen worden gedaan door bevoegde en bekwame zorgverleners. Ook moeten de patiënten voorafgaand aan de behandeling goed geïnformeerd worden. Als dat niet gebeurt, bepaalt de inspectie welke vervolgactie zal plaatsvinden. Voor de tekortkomingen op het gebied van dossiervoering heeft de praktijk twee maanden de tijd om verbeteringen door te voeren. Daarnaast moet FineDent een kwaliteitsbeleid opstellen voor het structureel monitoren van onder meer de kwaliteit van de zorg.

Hoe nu verder

Uiterlijk dinsdag 3 september 2021 moet FineDent aan het tweede deel van de aanwijzing voldoen.
De inspectie volgt de naleving van de aanwijzing nauwlettend. Als FineDent de verbeteringen niet op tijd heeft doorgevoerd, kan de inspectie een last onder bestuursdwang of een last onder dwangsom opleggen om het naleven van de aanwijzing af te dwingen.

Document

Kaart

FineDent

Houten