Hoofdinspecteur Korrie Louwes stapt over van IGJ naar gemeente Den Haag

Per 1 oktober 2021 stapt Korrie Louwes, hoofdinspecteur Jeugd en Maatschappelijke Zorg van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) over naar de gemeente Den Haag. Daar wordt zij algemeen directeur van de dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn.

Korrie Louwes is sinds 2018 hoofdinspecteur. Eerst voor maatschappelijke zorg (verpleeghuizen, thuiszorg, ggz, gehandicaptenzorg, netwerkzorg, preventie) en later kwam daar de jeugdhulp bij.

Korrie Louwes

Inspecteur-generaal Marina Eckenhausen: “Vanuit deze rol heeft zij zich zeer intensief en gedreven ingezet voor goede en veilige maatschappelijke zorg en jeugdhulp in Nederland. Daarnaast is Korrie Louwes vanaf het begin het gezicht van het toezicht in de coronacrisis, zowel binnen als buiten de inspectie. Ook hierin nam zij haar verantwoordelijkheid en profiteren wij enorm van haar ervaring.”

Louwes zet zich tot 1 oktober nog volop in voor het toezicht. De IGJ buigt zich samen met de Algemene Bestuursdienst (ABD) over haar opvolging.