AZR-Zorg voldoet niet volledig aan last onder dwangsom

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd start het traject voor het innen van de verschuldigde dwangsom die AZR-Zorg b.v. is opgelegd. AZR, een thuiszorgaanbieder in Zuid-Holland, voldoet wel aan zes van de zeven onderdelen van de last onder dwangsom, maar nog niet aan het laatste onderdeel van de norm over medicatieveiligheid.

Wat is er aan de hand?

De inspectie legde in maart 2021 een last onder dwangsom op omdat AZR niet volledig voldeed aan de eerste termijn van een eerder opgelegde aanwijzing. AZR heeft verbeteringen doorgevoerd en voldoet aan de meeste onderdelen van deze last onder dwangsom. Maar AZR zorgt er nog onvoldoende voor dat er altijd een actuele toedienlijst van de apotheek en een actueel medicatieoverzicht aanwezig is, wanneer zij de zorg voor de medicatie van een cliƫnt geheel of gedeeltelijk overneemt.

Hoe nu verder?

De inspectie start een invorderingstraject om het verschuldigde bedrag van de dwangsom te innen.

AZR-Zorg

Documenten

AZR-Zorg B.V. Den Haag maart en april 2021