Aanwijzing en last onder dwangsom voor A&G Thuiszorgbureau beëindigd

A&G Thuiszorgbureau (A&G) in Capelle aan den IJssel voldoet aan de door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd opgelegde last onder dwangsom en aanwijzing. Tijdens de afronding van dit traject is A&G failliet verklaard. De inspectie volgt de ontwikkelingen zoals een zorgvuldige cliëntenoverdracht intensief.

Wat is er aan de hand

De inspectie heeft A&G in december 2020 een aanwijzing gegeven omdat de zorg van A&G ernstig tekort schoot op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Op alle thema’s waar de inspectie naar kijkt was de zorg van onvoldoende niveau. In februari 2021 is A&G vervolgens een last onder dwangsom opgelegd omdat de organisatie niet voldeed aan de aanwijzing.
De inspectie constateert tijdens het toezicht in april 2021 dat A&G voldoet aan alle punten van de last onder dwangsom en daarmee ook aan de aanwijzing. De afronding van het  toezichttraject liep nog toen A&G failliet werd verklaard.

Hoe nu verder

Met het faillissement is het traject van de last onder dwangsom en het aanwijzingstraject tot een einde gekomen. De inspectie volgt de afwikkeling en de overdracht van de cliënten nauwgezet.

A&G Thuiszorgbureau