IGJ vraagt ervaringen burgers met vaccineren

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) vraagt burgers naar hun ervaringen met de vaccinatie tegen COVID-19 op de priklocaties van de GGD. Dat doet ze via een digitale vragenlijst. Inmiddels hebben 6383 burgers vanuit in totaal 104 priklocaties de digitale vragenlijst van IGJ ingevuld na hun vaccinatie tegen COVID-19.

Sinds 4 mei is dat mogelijk via een QR-code of een link op de posters die dankzij de medewerking van de GGD’s in de wachtruimte hangen. Met deze reacties en informatie uit andere bronnen krijgt IGJ een beeld van hoe het vaccineren verloopt. Ook helpt het bij het bepalen of en wanneer ze een priklocatie gaat bezoeken. Zo wordt het perspectief van burgers meegenomen in het toezicht.

IGJ gebruikt antwoorden bij toezicht

Weet u welke bijwerkingen kunnen optreden na de vaccinatie? Beoordeelde een medewerker of er een medische reden was om het vaccin niet te geven? Deze en andere vragen – elf in totaal – staan in de digitale vragenlijst. Het invullen van de vragenlijst is anoniem en duurt een paar minuten. De resultaten zijn meteen beschikbaar en gebruiken we bij ons toezicht dat onder meer bestaat uit inspectiebezoeken. IGJ bezoekt de priklocaties al vanaf het moment dat de GGD’s met de voorbereidingen van de vaccinaties waren begonnen.