Einde verscherpt toezicht op Huize Brandsen in Baarn

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft het verscherpt toezicht op de Stichting Woon-Zorgflat Brandsen in Baarn beëindigd. Huize Brandsen heeft het afgelopen half jaar de nodige verbeteringen in de zorg doorgevoerd.

Dit was er aan de hand

Sinds 21 oktober 2020 stond Huize Brandsen onder verscherpt toezicht omdat er toen tekortkomingen waren in de zorg, vooral in de deskundigheid van de zorgverleners en in het sturen op de kwaliteit en de veiligheid van de zorg.

Dit heeft Huize Brandsen gedaan

Het aantal zorgverleners en hun deskundigheid past nu bij het aantal cliënten en hun toenemende zorgvraag. Zij hebben scholing gehad in (onder meer) methodisch werken en onbegrepen gedrag. Huize Brandsen gebruikt een systeem om de kwaliteit en de veiligheid van de zorg te bewaken en waar nodig nog verder te verbeteren. 

Hoe nu verder

Omdat Huize Brandsen tekortkomingen heeft weggenomen heeft de inspectie het verscherpt toezicht beëindigd. 

Documenten

Kaart

Huize Brandsen, Baarn

Koningsweg 2, Baarn