IGJ onder de indruk van eerste inspecties vaccineren

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) is onder de indruk van de resultaten van de eerste inspecties bij de diverse vaccinatielocaties die zijn bezocht. Op professionele wijze is het proces van vaccineren tegen COVID-19 vormgegeven en is in heel korte tijd een groot aantal medewerkers en cliënten gevaccineerd. 

Er was oog voor het distributie- en koelingsproces, de medewerkers die het vaccineren uitvoeren waren deskundig, en ook de opvang na vaccinatie en het registreren van de gevaccineerden gebeurde zorgvuldig.

Tot deze conclusie komt de IGJ nadat tussen 6 en 22 januari meerdere inspectiebezoeken zijn gebracht. In totaal hebben de inspecteurs 11 GGD vaccinatielocaties bezocht, 6 ziekenhuizen, en 3 andere instellingen.

De bevindingen zijn gepubliceerd in de factsheet Vaccineren COVID-19. Hierin staan tips en aanbevelingen voor organisaties om het hele proces nog beter te laten verlopen. Ook kunnen de bevindingen gebruikt worden door organisaties die nog moeten starten met vaccineren.

Binnenkort starten de eerste locaties met de tweede ronde van het vaccineren. De IGJ heeft er vertrouwen in dat locaties die met de eerste of tweede ronde van vaccineren bezig zijn, dit zorgvuldig en veilig blijven uitvoeren, rekening houdend met de ervaringen die in het land al zijn opgedaan.