Verscherpt toezicht voor Thuiszorg De Buurtzuster, locatie Zuidlaarder Hout

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Thuiszorg De Buurtzuster, locatie Woonzorgcentrum Zuidlaarder Hout in Zuidlaren onder verscherpt toezicht gesteld. Er zijn verbeteringen nodig om goede zorg te kunnen verlenen.

Zuidlaarder Hout is een kleinschalig woonzorgcentrum met ruimte voor maximaal 25 mensen. Er wordt voornamelijk zorg verleend aan mensen met dementie.

De zorgaanbieder is tussen het instellen van het verscherpt toezicht en de publicatie van het rapport failliet gegaan. Er wordt nog wel zorg verleend aan de cliënten. De verantwoordelijkheid voor de kwaliteit en continuïteit van de zorg ligt nu bij de curator.

De risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg zijn niet weggenomen. Bij een eventuele doorstart zijn nog altijd verbeteringen nodig. De inspectie heft het verscherpt toezicht daarom niet op, voordat er duidelijkheid is over de toekomst van Zuidlaarder Hout.

De inspectie heeft contact met de curator en volgt de ontwikkelingen rondom de afwikkeling van het faillissement. Mocht er sprake zijn van een doorstart, dan zal de inspectie oordelen of wordt voldaan aan de voorwaarden om goede zorg te kunnen aanbieden.

Documenten

Kaart

Thuiszorg De Buurtzuster

Woonzorgcentrum Zuidlaarder Hout in Zuidlaren