Verbetermaatregelen FPA Utrecht in gang gezet

Inspecties: nog te vroeg voor zichtbare effecten

De forensisch psychiatrische afdeling (FPA) Utrecht - voorheen FPA Roosenburg - heeft de maatregelen uit het verbeterprogramma in gang gezet. De kliniek en haar medewerkers zijn met grote inzet en motivatie aan de slag gegaan om de plannen uit te voeren. Het is na vier maanden evenwel te vroeg om echte resultaten te zien en conclusies te kunnen trekken over de effectiviteit. Dat constateren de Inspectie Justitie en Veiligheid en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd i.o. Het verbeterplan is opgesteld nadat patiënt Michael P. werd opgepakt als verdachte van de moord op Anne Faber. Hij is inmiddels door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 28 jaar en tbs

Lees het hele bericht op de website van IJenV.