10 oktober Van Ketenzorg naar Netwerkzorg

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
Van der Valk Hotel Utrecht

Winthontlaan 4
3526 KV Utrecht
https://www.vandervalkhotelutrecht.nl

Passende zorg over de grenzen van instellingen heen

Van Ketenzorg naar Netwerkzorg

Georganiseerd door Skipr

De tweede editie van het congres Van Ketenzorg naar Netwerkzorg gaat in op het organiseren van de zorg over de grenzen van instellingen heen. U leert meer over de nieuwe manier van werken die hiervoor nodig is en hoe we de eerste stappen kunnen zetten om dit te bereiken.

Ronnie van Diemen, Inspecteur-generaal Gezondheidszorg en Jeugd

Inspecteur-generaal Ronnie van Diemen zal tijdens deze bijeenkomst namens IGJ spreken over governance in zorgnetwerken.

Terugblik

Skipr schreef hierover op haar website:
“Een dergelijke contextuele kijk op kwaliteit van zorg stelt ook andere eisen aan het toezicht. "Je kunt netwerkzorg niet vanuit een medisch model bekijken, want netwerkzorg draait om hun mensen en daarmee om welzijn", aldus Van Diemen. "De uitdaging voor de IGJ is om telkens andere perspectieven te hanteren. Houden we straks daadwerkelijk het perspectief van kwetsbare burger en hulpbehoevende oudere voor ogen? We zitten als inspectie vaak aan tafel met bobo’s die mooie verhalen vertellen, maar voelen we werkelijk wat de kwetsbare oudere of psychiatrische patiënt voelt? Ook ik raak dat wel eens kwijt. Als het op toezicht op netwerken aankomt is het van cruciaal belang om door de ogen van de patiënt, burger en zorgverleners te kijken en niet te streven naar een landelijk dashboard."